Matematik

Opstil en model, der beskriver den gennemsnitlige årlige 2 CO -udledning pr. person (målt i tons)

25. februar 2013 af rysgaard94 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Nogen som kan give mig et hint til hvordan jeg kommer igang med den her opgave?'

En model for den årlige globale 2 CO -udledning er givet ved

p(t)=60.297*10^9*1,031^t

hvor P(t) betegner den årlige globale 2 CO -udledning (målt i tons) til tidspunktet t (målt i
år efter 1950).

Samtidig er en model for befolkningsudviklingen i verden givet ved

n(t)=6.72*10^(7)*t+2.594*10^(9)
hvor N(t) betegner befolkningstallet i verden til tidspunktet t (målt i antal år efter 1950).


b) Opstil en model, der beskriver den gennemsnitlige årlige 2 CO -udledning pr. person
(målt i tons) som funktion af tiden t (målt i år efter 1950), og benyt modellen til at
give et skøn over den gennemsnitlige årlige 2 CO -udledning pr. person i 2012.


Brugbart svar (3)

Svar #1
25. februar 2013 af mathon

 

                                                60.297·109 1,031t
                                q(t) =     ----------------------------
                                             6.72·107t + 2.594·109


Svar #2
25. februar 2013 af rysgaard94 (Slettet)

Tak, det var lige hvad jeg havde brug for. 

Dejligt med et hurtigt svar :)


Brugbart svar (2)

Svar #3
26. februar 2013 af lottieh (Slettet)

må jeg lige spørge dig ad, hvad har du gjordt både i a og b'eren.

jeg er nemlig helt på bar bund..:D

 

a) Gør rede for, hvad konstanterne i modellen fortæller om udviklingen i den årlige
globale 2 CO -udledning efter 1950.

 

b) Opstil en model, der beskriver den gennemsnitlige årlige 2 CO -udledning pr. person
(målt i tons) som funktion af tiden t (målt i år efter 1950), og benyt modellen til at
give et skøn over den gennemsnitlige årlige 2 CO -udledning pr. person i 2012.


Skriv et svar til: Opstil en model, der beskriver den gennemsnitlige årlige 2 CO -udledning pr. person (målt i tons)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.