Biologi
Biologi opgaver
09. oktober 2003 af
SP anonym (Slettet)
1. Hvorfor medfører en stor koncentration af lymfocyter i brislen et relativt stort indhold af DNA sammenlignet med f.eks. muskelvæv?
2. Hvorfor giver væv med celler i deling meget DNA?
En DNA-streng er 2 nanometer tyk, og en snoning = 10 basepar er 3,4 nanometer . (1nm = 10-9) En colibakteries genom er ca. 4 * 106 basepar langt, og fårs ca. 3 * 109 basepar.
3. Hvor langt er kromosomet i en colibakterie i mm?
4. Hvor langt er det samlede genom i en haploid gærceller?
I en pakke gær er der ca. 500 mia. celler.
5. Hvor lang vil strengen blive, hvis man kunne lægge genomerne i en pakke gær i forlængelse af hinanden?
6. Hvis man antager at der er det samme celletal i 50 g brissel som i 50 g gær, hvor lang ville strengen da blive (brisselcellerne er diploide)?
2. Hvorfor giver væv med celler i deling meget DNA?
En DNA-streng er 2 nanometer tyk, og en snoning = 10 basepar er 3,4 nanometer . (1nm = 10-9) En colibakteries genom er ca. 4 * 106 basepar langt, og fårs ca. 3 * 109 basepar.
3. Hvor langt er kromosomet i en colibakterie i mm?
4. Hvor langt er det samlede genom i en haploid gærceller?
I en pakke gær er der ca. 500 mia. celler.
5. Hvor lang vil strengen blive, hvis man kunne lægge genomerne i en pakke gær i forlængelse af hinanden?
6. Hvis man antager at der er det samme celletal i 50 g brissel som i 50 g gær, hvor lang ville strengen da blive (brisselcellerne er diploide)?
Svar #1
10. oktober 2003 af 1. Charlotte (Slettet)
Ad 2: Meget DNA da der sker celledelinger (mitoser, dvs. ukønnet celledeling), hvor DNA-strenge bliver kopieret til nye celler.
Resten har jeg godt nok aldrig haft noget om... Og jeg har endda biologi på højniveau på andet år nu!
Resten har jeg godt nok aldrig haft noget om... Og jeg har endda biologi på højniveau på andet år nu!
Svar #2
22. oktober 2003 af Henrik (Slettet)
3:
Antal baser =(4*106)
Antal hele snoninger = (4*106)/10
Længden = (4*106)*3,4 / 10 nm
Antal baser =(4*106)
Antal hele snoninger = (4*106)/10
Længden = (4*106)*3,4 / 10 nm
Skriv et svar til: Biologi opgaver
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
