Matematik
Hjælp til en lille opg.
Hej alle sammen, jeg sidder med denne opgave, og er lidt på bar bund :)
Ved et forsøg bestemte man antallet af bakterier i en opløsning til 145.
8 timer senere var der 2440 bakterier.
a) Hvor står var den procentvise stigning pr. time?
b) Hvor mange bakterier var der i opløsningen 8 timer senere, hvis væksten fortsatte uændret?
a) Jeg benytter renteformlen: K(n)=K(0)*(1+r)^n
De kendte værdier indsættes i formlen: 2440 = 145•(1 + r)^8 = 0,4232
Men hvordan for jeg den procentvise stigning pr. time?
b) i opgave b der gør jeg følgende, ser det rigtigt ud?
Jeg indsætter 16 som eksponent: f(x)=145*1,4232^16=41079.1bakterier?
Håber der er en, som vil hjælpe
Tak på forhånd :)
Svar #1
26. februar 2013 af snilo (Slettet)
Er der slet ingen der kan hjælpe, det skal afleveres her snart :(
Svar #2
26. februar 2013 af 123434 (Slettet)
https://www.studieportalen.dk/forums/Thread.aspx?id=801834
www.studieportalen.dk/forums/Thread.aspx?id=923731
Svar #3
26. februar 2013 af snilo (Slettet)
Har kigget på de forumindlæg, men det giver bare ikke rigtig mening?
Svar #4
26. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)
a)
Løs din ligning færdig:
2440 = 145·(1 + r)8
(1+r)8 = 2440/145
r = (2440/145)1/8 - 1 = ...
b) Hvis udviklingen fortsætter, vil der så efter yderligere 8 timer være
N = 2440·(1 + r)8 = 2440 · (2440/145) = ...
Skriv et svar til: Hjælp til en lille opg.
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
