Matematik

Hvordan løses denne ligning?

28. februar 2013 af Jegvedingenting - Niveau: B-niveau

I en kemiopgave skal jeg løse denne ligning:

10-36 · M9 = (5x)5· (3x)3· x

Jeg skal finde x, men ved ikke hvordan.

 

På forhånd tak 


Brugbart svar (2)

Svar #1
28. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

Udregn højresiden ved at benytte regneregler for potenser.

10-36 · M = 55 · x5 · 33 · x3 · x = 55 · 33 · x9 ,

og dermed

x = [ 10-36 · M · 5-5 · 3-3 ]1/9


Svar #2
28. februar 2013 af Jegvedingenting

Tak for hjælpen Andersen! :)


Skriv et svar til: Hvordan løses denne ligning?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.