Matematik

finde areal, når jeg har diameter

28. februar 2013 af Emilii (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hej.

Jeg er igang med en opgave. Jeg har en cirkel med en allerede given diameter, nu skal jeg så bare finde ud af, hvad arealet er. Dette ved jeg ikke helt hvordan man gør.. Nogen som kan hjælpe? 

 

Tak på forhånd!


Brugbart svar (1)

Svar #1
28. februar 2013 af ChemistryIsKey

Formlen for arealet af en cirkel er 

     A = 2 · π · r = π · D

Hvor A er arealet, π er pi (3.1415926...), r er radius og D er diameteren

:)


Brugbart svar (1)

Svar #2
28. februar 2013 af SuneChr

# 1                       Areal = π·r2 = π/4·d2                     Omkreds = 2·π·r


Svar #3
28. februar 2013 af Emilii (Slettet)

Hvem af jer har så ret??


Brugbart svar (1)

Svar #4
28. februar 2013 af ChemistryIsKey

Gud ja - må have byttet lidt rundt på dem i mit hoved... Tak for rettelsen :)


Svar #5
28. februar 2013 af Emilii (Slettet)

Så det er PI gange med radius gange radius også får man diameteren? Forstår ikke det der π/4·d2


Svar #6
28. februar 2013 af Emilii (Slettet)

Så hvis nu jeg siger at diameteren er 213,5 så ender resultatet med at blive 167,6? Jeg håber, at i kan hjælpe..


Brugbart svar (1)

Svar #7
28. februar 2013 af SuneChr

# 6          167,7 med en decimal, idet der er forhøjet.


Brugbart svar (1)

Svar #8
28. februar 2013 af LeonhardEuler

#6

#7

Areal er = 35800,215


Svar #9
28. februar 2013 af Emilii (Slettet)

hmm... Ved ikke helt hvad det er jeg skal skrive, nu når der er to forskellige resultater..


Svar #10
28. februar 2013 af Emilii (Slettet)

Hvordan fik du det #8?

Skal man ikke sige 3,14*106,75 også skal 106,75 så ganges med sig selv to gange, ikke?

106,75 da det jo er halvdelen af 213,5

Hmm.................


Brugbart svar (1)

Svar #11
28. februar 2013 af LeonhardEuler

Netop. 106,75*106,75*3,14 = 35800,215


Brugbart svar (1)

Svar #12
28. februar 2013 af SuneChr

# 8  Du har helt ret. Det er korrekt. Jeg havde glemt at kvadrere i # 7 .


Svar #13
28. februar 2013 af Emilii (Slettet)

Tusind tak!! :)


Skriv et svar til: finde areal, når jeg har diameter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.