Fysik

Hubbles lov

05. marts 2013 af Dilann (Slettet)

Hej, jeg har en fysik aflevering til imorgen og skal løse opgaven: "Du skal forklare hvordan man ud fra grafen kan konkludere, at Universet må have været samlet i et punkt". I den vedhæftet fil har jeg lagt en graf ind, men jeg forstår ikke, hvad der menes med, at jeg skal konkludere, at Universet må have været samlet i et punkt? :-)


Brugbart svar (1)

Svar #1
05. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

Grafen viser en sammenhæng mellem en galakses hastighed v i retningen væk fra os og dens afstand d af formen

v = H0·d

Så er t = d / v jo et mål for, hvor længe galaksen har været om at bevæge sig afstanden d med den konstante hastighed v. Den tid t = 1/H0 er jo tilsyneladende den samme for alle galakser, der følger denne relation. Skruer man tiden tilbage med tidsrummet t, må alle galakser have haft afstanden d = 0 fra os dengang.


Svar #2
05. marts 2013 af Dilann (Slettet)

Så skal jeg altså sætte tallene ind? Eller var det bare svaret nok, som du skrev?


Brugbart svar (1)

Svar #3
05. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Nej, der skal ikke sættes flere tal ind. Af den lineære relation, som kaldes Hubbles lov, følger opgavens konklusion, som vist i #1.

For tendenslinien er det bedre at tvinge den gennem (0,0), så man kun bestemmer een koefficient.


Svar #4
05. marts 2013 af Dilann (Slettet)

Okay, tænkte jeg nok.. Tak for hjælpen:)


Skriv et svar til: Hubbles lov

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.