Kemi

En middelstærk syre, teknisk problem ti-interactive

06. marts 2013 af Metteaugustin (Slettet)

Min opgave jeg er stillet lyder.

beregn pH i følgende  syreopløsninger:

b) 0.100M HF    "dette har jeg fundet ud af et en middelstærk syre"

så skal jeg bruge formlen:

pH = -log[(-Ks+sqr(Ks^2+4*Ks*Cs)/2]

hvilket jeg gør og jeg sætter de 0.100 M ind hvor der står Cs... se screenshot forneden... men den giver mig ikke noget ordenligt svar... hvad gør jeg forkert? skal jeg have fundet flere tal eller er det fordi den er forkert skrevet op på en måde?

 

http://www.speedyshare.com/cs69J/ti-interactive.png


Brugbart svar (2)

Svar #1
06. marts 2013 af LLLLLLLLLLLLLLLL

25 oC

 Ks(HF) = 3.17       0 <  3.17 < 4          - dvs middelstærk

 

                                                        -Ks + √(Ks2 + 4 • Ks • cs)
                                         pH = - log ------------------------------
                                                                          2

                                                          -3.17 + √(3.172 + 4 • 3.17 • 0.100)
                                         pH = - log -------------------------------------------
                                                                                  2


Svar #2
06. marts 2013 af Metteaugustin (Slettet)

mange tak lubdub... men hvordan fandt du frem til at Ks er 3.17... jeg kender formlen : ks=[H3O]*[B]/[S] men jeg ved ikke hvordan jeg skal bruge den, finde koncentrationerne osv. kan du vise mig regnestykket du lavede for at få 3.17?


Brugbart svar (1)

Svar #3
06. marts 2013 af mathon

 

               Ks = 10-pKs = 10-3,14

 

 

                                                        -10-3,14 + √(10-6,28 + 4 • 10-3,14 •0,1)
                                         pH = - log ---------------------------------------------
                                                                                     2


Brugbart svar (1)

Svar #4
06. marts 2013 af LLLLLLLLLLLLLLLL

#1                    jeg vrøvlede

  pKs  = 3.17 (25oC)

  Ks = 10-pKs = 10-3.17

 

                                                         -10-3.17 + √(10-3.17+ 4 • 10-3.17 • 0.100)
                                         pH = - log -------------------------------------------------
                                                                                  2


Svar #5
06. marts 2013 af Metteaugustin (Slettet)

og pKs får du fra tabellen... ej i er skide gode, nu forstår jeg det meget bedre. mange tak skal i have.


Svar #6
06. marts 2013 af Metteaugustin (Slettet)

hov nu er det ikke for at være irriterende men mathon skriver ^-6 efter kvadratrod og du skriver ^-3... kan det variere ? eller hvorfor har i lavet det på den måde. bogen skriver at det er ^2


Brugbart svar (1)

Svar #7
06. marts 2013 af mathon

 

                    Ks = 10-3,14

                    Ks2 = (10-3,14)2 = 10-3,14•2 = 10-6,28

 

 

                                                        -10-3,14 + √(10-6,28 + 4 • 10-3,14 •0,1)
                                         pH = - log --------------------------------------------- = 2,1
                                                                                     2


Svar #8
06. marts 2013 af Metteaugustin (Slettet)

mange tak mathon, jeg håber jeg bliver lige så klog som dig en dag xD


Brugbart svar (1)

Svar #9
07. marts 2013 af LLLLLLLLLLLLLLLL

omg jeg vrøvler godt nok.. var vist træt i går


Skriv et svar til: En middelstærk syre, teknisk problem ti-interactive

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.