Matematik

størts muligt areal

06. marts 2013 af cecilied34 (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej SP

jeg sidder med opgaven som jeg har vedhæftet, og jeg kunne godt bruge noget hjælp

jeg må gerne bruge CAS


Svar #1
06. marts 2013 af cecilied34 (Slettet)

Jeg kan bestemme y udtryky ved x ved at sige y = 20 - 2x, men jeg foråstr ikke resten


Brugbart svar (1)

Svar #2
06. marts 2013 af LLLLLLLLLLLLLLLL

     du skal finde det sted, hvor f '(x) = 0       

               f '(x)  benyttes til at beregne ekstremumspunkter (minimum eller maksimum)

                Disse opfylder f '(x) = 0.

Herudfra fastlægges monotoniintervalerne. Fortegnsvariationen for f '(x) i disse intervaller fastlægger monotonien for f(x).

Hvis  f '(x) > 0 ∀x ∈ I, er f voksende i I.

Hvis  f '(x) < 0 ∀x ∈ I, er f aftagende i I.

Hvis  f '(x) = 0 ∀x ∈ I, er f konstant i I.


Brugbart svar (1)

Svar #3
06. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

#1

Opstil et udtryk for arealet A af løbegården udtrykt ved x og y. Indsæt så y udtrykt ved x i dette, hvor ved arealet A er udtrykt ved x alene. Find så maksimum for denne funktion A(x).


Svar #4
06. marts 2013 af cecilied34 (Slettet)

A(x) = 20x - 2x2

eller A(a) = x * (20 - 2x)

 

hvordan finder jeg så maksimum for denne funktion?


Brugbart svar (1)

Svar #5
06. marts 2013 af LLLLLLLLLLLLLLLL

             A '(x) = 0

 


Svar #6
06. marts 2013 af cecilied34 (Slettet)

A'(x) = 20 - 4x

A'(x) = 0

0 = 20 - 4x

4x = 20

x = 5?


Brugbart svar (1)

Svar #7
06. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Udnyt, at A(x) er et 2.-gradspolynomium, hvis graf er en parabel, der vender grenene nedad. Det har derfor maksimum i toppunktet.


Brugbart svar (1)

Svar #8
06. marts 2013 af Stats

Omkredsen kender du som 2x+y og vi for at vide at omkredsen er 20 derfor: 2x+y=20
Vi vil gerne isolere y; 2x+y=20⇔y=20-2x 

Du skal bestemme det størst mulige areal; A=x·y

Vi at omkredsen y=20-2x, og da vi isolerede y kan vi indsætte den i A(x)=x·(20-2x)=20x-2x2 og vi ser at vi har en andengradsligning.

Det største mulige areal kan findes ved at finde ekstremum:
A'(x)=20-4x
Vi sætter A'(x)=0

0=20-4x⇔20=4x⇔20/4=x

og vi har x=5

Vi kigger på omkredsen og laver en lille tjekker:

y=20-2x, y=20-2·5=20-10=10

y=10

Det største mulige areal er 5·10=50

- - -

Mvh Dennis Svensson


Brugbart svar (1)

Svar #9
06. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

#6

Ja, det er korrekt. Toppunktets x-koordinat er præcis midt mellem de to rødder i A(x) .


Svar #10
06. marts 2013 af cecilied34 (Slettet)

tak skal i have (:


Skriv et svar til: størts muligt areal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.