Fysik

Verdens største accelerator

07. marts 2013 af Blueeyeswhitedragon (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har fået opgaven Verdens største accelerator som er opgave 7 i eksamenssættet nedenstående:

http://www.uvm.dk/Uddannelser-og-dagtilbud/Gymnasiale-uddannelser/Proever-og-eksamen/Skriftlige-opgavesaet/~/media/UVM/Filer/Udd/Gym/PDF10/Proever%20og%20eksamen/Tidligere%20skriftlige%20opgavesaet%20stx%20og%20hf/Fysik/100527_fysik_A_stx_opgave.ashx

Jeg har virkelig brug for hjælp til opgave B

Acceleratorens ene rør indeholder 3,09 ·10???? protoner, som bevæger sig rundt i
banen og udgør en elektrisk strøm.
b) Beregn den elektriske strømstyrke i det ene rør.


Brugbart svar (2)

Svar #1
07. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

Benyt, at elektrisk strømstyrke er lig med transporteret ladning pr tidsenhed.


Brugbart svar (2)

Svar #2
07. marts 2013 af mathon

 

                                         I = q / t = (3,09 ·10n • e) / t


Brugbart svar (2)

Svar #3
07. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

#0

Det er oplyst, at antallet af protoner er 3,09·1014, og at hver proton gennemfører et omløb i tiden
t = 8,8925·10-5s.

Indsæt i udtrykket i #2.


Svar #4
07. marts 2013 af Blueeyeswhitedragon (Slettet)

Hold da op! 

Mange tak! :-)


Skriv et svar til: Verdens største accelerator

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.