Kemi

Beregning af pH

09. marts 2013 af Zehaib (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hallo

Kan komme videre med denne opgave er der nogle, der vil hjælpe mig?

Bestem pH, når hydrogencarbonats (HCO3-) styrkekonstant er 4,7·10^(-11)M.


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. marts 2013 af mathon

                         pKs = -log(Ks)

                         pH = (1/2)•(pKs - log(cs))


Svar #2
09. marts 2013 af Zehaib (Slettet)

Men jeg har ikke koncentrationen?


Brugbart svar (1)

Svar #3
09. marts 2013 af mathon

   
                                      HCO3- er en amfolyt

   hvis pH med tilnærmelse kan beregnes

           pKs(H2CO3) = 6,52
           pKs(HCO3-) = 10,40

                                        pH = (1/2)•(pKs(H2CO3) + pKs(HCO3-)) = (1/2)•(6,52 + 10,40) = 8,46


Svar #4
09. marts 2013 af Zehaib (Slettet)

Så antager jeg selv havd cs skal være. Men forresten er (HCO3-) en base eller syre? Har læst den kan være begge dele..

 


Svar #5
09. marts 2013 af Zehaib (Slettet)

Luksus du en skat!!!

Tusind tak :)


Skriv et svar til: Beregning af pH

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.