Fysik

funktion,

09. marts 2013 af avengers (Slettet)

jeg har et spørgsmål , til en opgave om funktion, og acceleration,

opgaven lyder

 

analyser af videooptagelser af løbet har vist, at Ben Johnsons hastighed v som funktion af tiden siden løbets start kan beskrives ved udtrykket

v (t) = (12,42 m/s2) * ( 0,0944 m/s2) * t - (12,42 m/s2 - 0,4937t/s

 

hvordan bestemmes, accelerationen ved t = 0 s samt den maksimale hastighed under løbet, ?


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. marts 2013 af hesch (Slettet)

v (t) = (12,42 m/s2) * ( 0,0944 m/s2) * t - . . . . . .

Vrøvl: Det skrevne led får jo enheden:  m2/s3 .  Enheden for hastighed er m/s, ( eksempelvis ).

Husk så de enheder !


Brugbart svar (1)

Svar #2
09. marts 2013 af peter lind

Find v'(t)

Find v'(0)

Løs ligningen v'(t) = 0


Svar #3
09. marts 2013 af avengers (Slettet)

kunne jeg få en nærmere forklaring, ?


Svar #4
10. marts 2013 af avengers (Slettet)

hvad menes ved, at jeg skal finde accelerationen ved t = 0, ?


Brugbart svar (1)

Svar #5
10. marts 2013 af peter lind

Accelerationen er v'(t), så nåt du skal finde accelerationen til tiden t=0 skal du beregne v'(0)


Svar #6
10. marts 2013 af avengers (Slettet)

det vil sige at, løberen opnår en hastighed under minus,


Svar #7
10. marts 2013 af avengers (Slettet)

hvordan, finder jeg v´(0),?


Brugbart svar (1)

Svar #8
10. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

Se denne tråd for en korrekt formulering af opgaven

https://www.studieportalen.dk/forums/Thread.aspx?id=804848

Der gælder her

v(t) = 12,42 -0,0944t -12,42·0,4937t

hvor t er tiden målt i s, og v er farten målt i m/s .


Brugbart svar (1)

Svar #9
10. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

#7

Man differentierer udtrykket v(t) og indsætter t = 0 i udtrykket for v'(t) .


Skriv et svar til: funktion,

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.