Matematik

HJÆLP HURTIGT

13. marts 2013 af Najmaahmed2 (Slettet)
Hvordan skal jeg regne en firkant i målestoksforholdet i 1:100 og jeg vil have det forklaret
Hvordan man regner målestoksforholdet ud?

Brugbart svar (1)

Svar #1
13. marts 2013 af kapper1764 (Slettet)

Dividerer alle sider (hver for sig) med 100.


Brugbart svar (1)

Svar #2
13. marts 2013 af candphil

De to prikker betyder "divideret med". Dvs hvis du har en meter og du skal tegne et kort, hvor der er en meter i virkeligheden, ned til 1:100, så skal du tegne 100 gange mindre = 0,01 meter = 1 cm


Brugbart svar (1)

Svar #3
13. marts 2013 af SuneChr

Målestoksforholdet vil sige, hvor mange gange de virkelige mål er formindsket på en tegning.

1 : 100  , læs "en til hundrede"   betyder, at 1 cm på papiret svarer til 100 cm = 1 m i virkeligheden.

Alle de virkelige mål er divideret med 100 og tegnet ned på papiret.


Skriv et svar til: HJÆLP HURTIGT

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.