LaTeX

TexMaker lukker ned

13. marts 2013 af camilla_jensen (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej

Jeg er ved at lave nogle slides vha beamer.

Hver gang jeg trykker F1 for at lave en QuickBuild får jeg en besked om, at "texmaker.exe har fundet en fejl og afsluttes. Vi beklager ulejligheden." Er der nogen der kan fortælle mig hvad der er galt? Nogen der har oplevet det samme?

 

Jeg har tidligere både lavet slides og opgaver uden problemer, og jeg er ikke begyndt at gøre noget anderleden, så jeg ved ikke rigtig hvad det er der går galt. Jeg ved godt det kan være svært at hjælpe mig, når jeg ikke er mere præcis, men man har jo lov at håbe.

Håber på hjælp

Camilla


Svar #1
13. marts 2013 af camilla_jensen (Slettet)

Min kode:

 

\documentclass{beamer}
\usepackage [latin1]{inputenc}
\usepackage [T1]{fontenc}
\usepackage [danish]{babel}
\usepackage{graphicx}


\usetheme{Frankfurt}
\useoutertheme{infolines}
\title{Random Walks}
\author[Camilla Jensen]{Camilla Jensen}
\institute[]{}
\date{15.03.13}

\begin{document}
\begin{frame}
  \titlepage
\end{frame}

\begin{frame}{Introduction}
\begin{itemize}
\item special case of Markov chains
\end{itemize}


\end{frame}


\end{document}


Brugbart svar (1)

Svar #2
14. marts 2013 af daleif (Slettet)

Interessant, du er nummer to med det problem jeg har set inden for en uge. Jeg hvad ikke hvad der er galt. Men hvis man kan undvære features med at kunne hoppe fra PDF til texmaker, så skulle den virke.

Hvis du går ind i options kan du finde kaldet til pdflatex, i.e. de options der gives til den. Fjern

-synctex=1

Det ser ud til at være denne (du skal måske også slette den dannede .synctex fil) feature som får texmaker til at du på beamer. Aner ikke hvad der er galt, men det er noget der skal meldes til udviklerne.

Hvilken version af texmaker bruger du? Har du testet om editorer texstudio (texmakers onde tvilling) har samme problem? Den kan det samme som texmaker og meget mere

Svar #3
14. marts 2013 af camilla_jensen (Slettet)

Jeg bruger Texmaker 3.4.1

 

Jeg har nu slettet -synctex=1 fra pdflatec-linjen, så den nu hedder pdflatex -interaction=nonstopmode %.

Umiddelbart ser det ud til at virke, men hvad er det helt præcist jeg mister. Kaldet til pdflatex? Kan du uddybe det for mig?

 

Og tusind tak for hjælpen


Brugbart svar (1)

Svar #4
14. marts 2013 af daleif (Slettet)

TeXMaker har den feature at du kan hoppe fra kildekode til det tilsvarende sted i PDF og omvendt. Dette gøres via synctex delen som aktiveres med -synctex=1

Kaldet til pdflatex: Editoren har ikke noget med LaTeX at gøre, det er derfor de installeres separat. Men for at ge det nemt for dig har den en knap du kan bruge til at køre LaTeX på den fil du arbejder på. Man siger at man 'kalder' et program.


Brugbart svar (1)

Svar #5
14. marts 2013 af daleif (Slettet)

Lige en obervation, har du fremviseren til at komme frem i samme vindue som editoren, eller kommer de i to forkellige vinduer?

Hvis det er i samme vindue, så prøv lige at slå dette fra, i options er der et sted man kan sætte flueben ved 'Embed' (ved pdf viewer). Genstart TeXMaker.

tilføj -synctex=1 igen ved pdflatex

Dette ser faktisk ud til at virke. Den dør kun hvis synctex er slået til OG fremviseren er indlejret i den ramme som editoren sidder i.


Brugbart svar (1)

Svar #6
14. marts 2013 af daleif (Slettet)

Ser ikke ud til at texstudio har samme problem


Brugbart svar (1)

Svar #7
16. marts 2013 af daleif (Slettet)

Der skulle være kommet en version 4.0.1 som skulle fikse det. Har ikke testet det endnu.

Svar #8
17. marts 2013 af camilla_jensen (Slettet)

Okay.

Jeg skal nok lige kigge på det igen.

Tusind tak for hjælpen


Skriv et svar til: TexMaker lukker ned

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.