Matematik

Trigometri - Beregn vinkler og højde

14. marts 2013 af kamiiil (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle, sørger hjælp til denne opgave!!

Den er vedhæftet.

På forhånd tusinde tak

Vedhæftet fil: Dokument2.docx

Brugbart svar (2)

Svar #1
14. marts 2013 af SuneChr

cos relationen til at finde vinkel C burde straks falde i øjnene.


Brugbart svar (1)

Svar #2
14. marts 2013 af mathon

        


                                   a2 + b2 - c2
                     cos(C) = -------------
                                     2 • a • b

 

                     hb = a • sin(C) = a • √(1 - cos2(C))

 

                                          hb
                     sin(<AQB) = -----
                                         |BQ|

          


Brugbart svar (1)

Svar #3
14. marts 2013 af Snaps12 (Slettet)

Du har alle siderne, og skal finde en vinkel? :)


Brugbart svar (2)

Svar #4
14. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

Man kender alle tre sider i trekanten. Vinkel C kan derfor beregnes ved at benytte en cosinusrelation.

Benyt dernæst

hb = a·sin(C)

Trekant PBQ er ligebenet, og man kender højden hb og de to lige store sider |BP| og |BQ| .

Beregn vinklen <BPq = <BQP , hvorefter de to ønskede vinkler let kan beregnes.

 


Brugbart svar (1)

Svar #5
14. marts 2013 af mathon


         <APB = 180º - <BPQ = 180º - <AQB  (lige store vinkler ved grundlinjen i den ligebenede trekant BPQ)


Skriv et svar til: Trigometri - Beregn vinkler og højde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.