Kemi

Bestem den molare absorptionskoefficient

14. marts 2013 af fcgvhbnkj (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, jeg kunne godt bruge noget hjælp til denne opgave:

Barbitursyre og barbiturat absorberer begge UV-lys ved bølgelængden
258 nm, men barbiturat har den største molare absorptionskoefficient ved
denne bølgelængde.
I et undervisningslaboratorium skal de molare absorptionskoefficienter for
barbitursyre og barbiturat bestemmes ved 258 nm.
De betegnes ε258 nm(barbitursyre) og ε258 nm(barbiturat).
To forskellige pufferopløsninger bliver tilsat barbitursyre, så den formelle
stofmængdekoncentration af barbitursyre er 5,0 ·10^-5 ?.
Efter tilsætning af barbitursyren har den ene pufferopløsning pH 3,6 og den
anden pufferopløsning pH 7,2. Temperaturen i opløsningerne er 25 °C.
Der optages absorptionsspektre af de to pufferopløsninger. Kuvettebredden er
1,00 cm. Absorptionsspektrene er vist på nedenstående figur (se linket nedenfor, hvis I vil.)

Figuren viser, at ved pH=7,2 så er absorbansen ved 258 nm = 1,15 og ved pH=3,6 så er absorbansen ved 258 nm = 0,4

Spørgsmålet: Bestem den molare absorptionskoefficient for barbiturat ved bølgelængden 258 nm???

På forhånd tak for hjælpen

Link (Det er fra uvm's hjemmeside, det er opg 5 c): http://www.uvm.dk/Uddannelser-og-dagtilbud/Gymnasiale-uddannelser/Proever-og-eksamen/Skriftlige-opgavesaet/~/media/UVM/Filer/Udd/Gym/PDF13/Proever%20og%20eksamen/Opgavesaet/130107%20opgavesaet%20stx%20kemi%20A%20december.ashx


Skriv et svar til: Bestem den molare absorptionskoefficient

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.