Matematik

funktion,

16. marts 2013 af avengers (Slettet)

jeg har et spørgsåmål,

 

en funktion er givet ved

f (x) = 4 * ax

hvor a er et positivt tal, grafen for denne funktion går gennem punktet (2,100),

hvordan bestemmes, a,?


Brugbart svar (1)

Svar #1
16. marts 2013 af Stats

Se på oplysningerne...

f(x)=y

Du har da ved denne lille omskrivning:
y=4·ax

Hvis du sætter dine værdier ind får du da:
100=4·a2

og derefter løser du ligningen, enten ved håndkraft eller ved et CAS program

- - -

Mvh Dennis Svensson


Brugbart svar (1)

Svar #2
16. marts 2013 af LeonhardEuler

Isolere a

når du oplysninger p(f(x),x), som er p(100,2)

I ligningen:

100 = 4 * a2


Svar #3
16. marts 2013 af avengers (Slettet)

tak,,


Skriv et svar til: funktion,

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.