Matematik
Tegn
Tegn graferne for funktionerne h(x)=x-2 og g(x)=ln(x) og .
Bestem arealet der afgrænses af de to grafer
Min computer kan desværre tegne graferne, da den er for gammel.
Desuden kunne jeg godt bruge hjælp til den efterfølgende arealbestemmelse!
Svar #1
16. marts 2013 af SuneChr

Sorry. Det her skulle sættes ind i en anden tråd.
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1318683&goto=1318688#1318688
Svar #2
17. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)
#0
Hvad mener du med, at din computer er for gammel? Kører du MS-DOS 6.2 eller noget i den retning? Du er jo tilsyneladende i stand til at logge ind på Studieportalen, så en eller anden form for computer med en browser har du jo adgang til.
Det er stadig muligt at benytte papir og blyant til at tegne grafer.
Løs ligningen h(x) = g(x) . Her kan man med fordel bnytte et CAS-værktøj. Der er to løsninger, x1 og x2 . Arealet, der begrænses af de to funktioners grafer, beregnes da ved
A = x1∫x2 (ln(x) - (x-2)) dx
Svar #3
17. marts 2013 af bobop (Slettet)
Min computer har ikke et cas-værktøj installereret og det KAN IKKE installeres på denne gamle computer. Jeg må ikke aflevere i skriftlig form så jeg skal finde et program som kan tegne grafen for mig!
Svar #4
17. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)
#4
Man kan udmærket benytte Excel til at tegne grafer af funktioner. Der er også forskellige gratis programmer til rådighed, der kan benyttes til formålet.
Ellers må du jo forklare din lærer, at du ikke har de værktøjer, du skal bruge.
Svar #5
17. marts 2013 af bobop (Slettet)
Jeg sidder ved jordens ældste computer og har ikke engang word. Kender du til en hjemmeside evt?
Svar #6
17. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)
#5
Men du har jo tilsyneladende en browser.
Og i denne tråd benyttede du wordmat https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1300182
Svar #8
17. marts 2013 af bobop (Slettet)
Ja d. 3 februar. Du aner ikke, hvor i landet jeg er, og hvilken situation jeg sidder i. Jeg forsøger virkelig at holde en ordentlig tone herinde, men du gør det meget svært!! Så hvis du ikke ønsker at hjælpe, så lad være at spilde min tid!
Svar #10
17. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)
#8
Det er dig, der spilder vores tid med dine søforklaringer og oprettelse af nye tråde. Gem dine forklaringer til snakken med din lærer og koncentrer dig i stedet om at løse dine opgaver.
Skriv et svar til: Tegn
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.

