Matematik

Hæv parenteserne og forkort?!

19. marts 2013 af jonas818 (Slettet)

Hej derude

 

er der nogle der kan forklare mig denne opg?

Opgaven lyder "Hæv parenteser og forkort"

(2x-6y) + (4x+y)


Brugbart svar (1)

Svar #1
19. marts 2013 af PeterValberg

Du skal hæve parenteserne (fjerne dem)
Da begge er plusparenteser, kan de bare fjernes.
Du har så:
2x - 6y + 4x + y
Læg nu x'erne sammen og y'erne sammen med fortegn.
Derved ender du med:
6x - 5y
Hvilket ikke kan reduceres mere
- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
19. marts 2013 af jonas818 (Slettet)

tak for svaret men hvad mener du med at lægge sammen med fortegn?


Brugbart svar (1)

Svar #3
19. marts 2013 af 123434 (Slettet)

2x-6y+4x+y=6x-5y

Altså 2x+4x=6x

-6y+y=5y


Skriv et svar til: Hæv parenteserne og forkort?!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.