Matematik

Reducer udtrykket, hjææææælp!

20. marts 2013 af Frejaaaaaaaaaa (Slettet) - Niveau: 8. klasse
Red min aften!:-D

Jeg søger hjælp til at REDUCERE følgende: 11x+10-9x-7

Der er følgende svar muligheder valgmuligheder:

2x+3

2x+11

12x+3

2x+2

11x+3




Brugbart svar (1)

Svar #1
20. marts 2013 af 123434 (Slettet)

11x-9x=2x

10-7=3

2x+3


Brugbart svar (2)

Svar #2
20. marts 2013 af OnceUponATime (Slettet)

Du reducere bare x'erne for sig og tallene for sig.

Her er stykket:

11x + 10 - 9x - 7

Så tager du alle tal med deres medfølgende x og regner dem ud. Dvs:

11x - 9x            (Grunden til der står "-" foran 9, er fordi at 9-tallet er negativt i selve stykket. Men det har du vel lært?)

11x - 9x = 2x

Så tager du alle de "rene" tal, og regner dem ud:

10 - 7 = 3

Det vil sige at dit facit er:

2x + 3         


Skriv et svar til: Reducer udtrykket, hjææææælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.