Matematik

Lille spørgsmål.

20. marts 2013 af brianandersss (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej!

Ved godt det lyder dumt, men hvad giver dette stykke? -1-7/8-(-4)?

Jeg har fået det til -0,5 men det lyder bare ikke rigtigt.


Svar #1
20. marts 2013 af brianandersss (Slettet)

Rettelse; 1-7/8-(-4), læg mærke til at der ikke er noget minus foran tallet 1


Brugbart svar (1)

Svar #2
20. marts 2013 af Mixzo (Slettet)

Hej Brian.

i regne hierarkiet dividerer man før man trækker fra og lægger til ( altså + og - )

Derfor

1-7/8-(-4)=1-0.875+4= 4,125

 

Mvh Mikkel

 


Svar #3
20. marts 2013 af brianandersss (Slettet)

Mange tak for svaret Mikkel! Og fortsæt god aften :)


Brugbart svar (1)

Svar #4
20. marts 2013 af hejmedddi (Slettet)

#2

din resultat er ikke rigtig

 

1-7 = -6

8-(-4) = 12  (- ¤ - = +)

-6/12 = -0.5

så #0 din resultat er rigtig


Brugbart svar (1)

Svar #5
20. marts 2013 af hejmedddi (Slettet)

#2 det gør man da ikke


Brugbart svar (3)

Svar #6
21. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

Det er ikke klart, om der menes

(1-7) / (8-(-4)) = -6/12 = -1/2

eller

1 - (7/8) -(-4) = 1 -(7/8) +4 = 5 - (7/8) = 4 1/8

Som det er skrevet i #0 kan det kun betyde det sidste forslag, dvs. som det er fortolket i #2. Men alt for mange brugere af SP forstår ikke betydningen af parenteser, når der benyttes skrå brøkstreger. Det første forslag, som #4 også insisterer på, er kun muligt ved at benytte parenteser som vist her.


Skriv et svar til: Lille spørgsmål.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.