Fysik

Udledning af formel

22. marts 2013 af Hallo112 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle sammen :-)

 

Jeg har arbejdet med udledning af denne formel, men jeg kan simpelthen ikke.

Er der nogle der kan vise mig hvordan følgende formel udledes?

 

 Fres = -xω2xm


Brugbart svar (1)

Svar #1
22. marts 2013 af Jerslev (Slettet)

Hvad er konteksten?


Brugbart svar (1)

Svar #2
22. marts 2013 af mathon

 

   matematisk
                                x '' = -ω2 • x             

   fysisk
                               Fres = -k • x                                           x = A•cos(ω•t+φo)

                               m • a = -k • x

                               a = -(k/m) • x

                               x '' = -(√(k/m))2 • x

 

 


Skriv et svar til: Udledning af formel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.