Fysik

Is -> Regn

22. marts 2013 af Kulka1 (Slettet)

Min opgave lyder: "En vinterdag er en sødækket af et 20 cm tykt lag sne ved tempr. 00C. Vejret slår om, og det begynder at regne. Regndråbernes tempr. er 60C. Hvor mange mm regn skal der falde for at smelte isen?"

 

Jeg har fundet frem til, at hvis der falder 1mm regn på 1m2 så vil mængden af regn være 1L. 

Energien, der bliver frigjort, idet regnen rammer isen har jeg fundet ved:

E=1kg*4.186 kJ/(kg*C)*6 = 25.1 kJ

Jeg ved at is' densitet er 0,917 kg/L, så rumfanget af 1m20 cm tyk is må være

V=1m2*0.20m=0.20m3=200dm3

Dette svarer til 0.2 L, ikke? 

Men når jeg udregner massen efterfølgende får jeg det til

0.2 L *0.917 kg/L = 0.1834 kg, men jævnfør min facitliste burde det være 183.4kg. Hvad gør jeg forkert? 


Brugbart svar (2)

Svar #1
22. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

Det er din omregning fra dm3 til Liter, der halter. Benyt 1dm3 = 1L .

I øvrigt mener du sikkert, at regndråbernes temperatur er 6C, ikke 60C .


Svar #2
23. marts 2013 af Kulka1 (Slettet)

Ja nemlig :-)

Du har ret. Det bliver derved 200 L, så nu giver det, hvad det skal give. 


Skriv et svar til: Is -> Regn

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.