Kemi

Beregning af pH

23. marts 2013 af ITChem (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej!
Er der nogen som kan forælle mig hvordan jeg kan beregne pH-værdien i 0,15 M HCl?
:)


Brugbart svar (3)

Svar #1
23. marts 2013 af ChemistryIsKey

Det antages, at al syren reagerer med vandet ad følgende reaktionsskema

     HCl  +  H2O  -->  Cl-  +  H3O+

Pga. ovenstående antagelse, må koncentrationen af oxoniumioner være lig den formelle koncentration af syren og der skrives

     [H3O+] = c(HCl) = 0.15 M

pH kan nu beregnes med den grundlæggende formel

     pH = -log([H3O+)] = -log(0.15) = 0.8239

:)


Svar #2
24. marts 2013 af ITChem (Slettet)

Tusind tak for svaret :D

Skriv et svar til: Beregning af pH

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.