Matematik

differentiabel funktion

23. marts 2013 af 123hjælp123 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Figuren viser grafen for en differentiabel funktion f.

 

Bestem ud fra grafen f ′(2) .

 

Jeg har virkelig brug for hjælp med den her.. 

På forhånd tak.

 

Jeg vedhæfter billede af grafen.

Vedhæftet fil: graf.docx

Brugbart svar (1)

Svar #1
23. marts 2013 af SuneChr

Læg en lineal som tangent til punktet ( 2 ; f(2) )  og aflæs ved hjælp af koordinatnettet, ved at sige  Δy/Δx

# 2   Punktet hedder ( 2 ; 0 )


Svar #2
23. marts 2013 af 123hjælp123 (Slettet)

Hvordan finder jeg punktet (2;f(2))?


Brugbart svar (1)

Svar #3
23. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Det er det punkt på grafen for f(x), hvis x-koordinat er lig med 2. Det er ikke nødvendigt at kende f(2) for at indtegne tangenten til grafen i (2 , f(2)) og aflæse tangentens hældningskoefficient der. Men som det bemærkes i #1 er f(2) = 0 .

 


Brugbart svar (1)

Svar #4
24. marts 2013 af Krabasken (Slettet)

Læg en lineal som tangent til grafen i (2,0) og se, hvor meget tangenten stiger fra 2 til 3

 


Brugbart svar (1)

Svar #5
24. marts 2013 af Krabasken (Slettet)

Her er din graf (se vedhæftede skitse)

Iøvrigt er grafen genkendt som f(x) = 1/4*x3 + 1/2*x2 - 2x

Ved differentiering kan fås

f ' (x) = 3/4*x2 + x - 2

og indsættes x=2 heri fås hældningen i P til 3

Tangenten bliver y = 3x - 6

Men altså:  Ca. 3  er dit aflæsnings-facit
 

Vedhæftet fil:000.PNG

Skriv et svar til: differentiabel funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.