Matematik

Finde arealet af en trekant

24. marts 2013 af nelarsen (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej med jer. Jeg er imidlertidig gået i stå med en opgave, og jeg kan simpelthen ikke finde ud af hvad jeg gør galt.

Jeg skal finde arealet af en ligebenet trekant som har siderne 240, 240 og 180.

Jeg starter først med at lave en højde ud fra grundlinjen så trekanten er delt i to. Derefter bruger jeg pythagoras sætning og siger:

90^2 + h^2 = 240^2

8100 + h^2 = 57600

8100 + h^2 - 8100 = 57600 - 8100

h^2 = 49500

Kvadratroden af 49500 er 222, derfor er h = 222.

½ 222 * 180 = 19980 ..

 

Facit skulle eftersigende være omkring 2000 ..


Brugbart svar (1)

Svar #1
24. marts 2013 af PeterValberg

Du kan eventuelt benytte Herons formel.

Med den kan du bestemme arealet ud fra sidernes længde alene,
du behøver altså ikke finde højden først.

 

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
24. marts 2013 af nelarsen (Slettet)

#1

Det har du ret i, men jeg er nødt til at forholde mig til pensum (Pythagoras sætning) som det er lige nu. Kan du se, hvad det er jeg gør forkert i min udregning?


Brugbart svar (2)

Svar #3
24. marts 2013 af PeterValberg

Der må være en fejl i facitlisten (der mangler tilsyneladende et 0), - du har regnet rigtigt.

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #4
24. marts 2013 af nelarsen (Slettet)

#3 

Ak ja, det er mig som har læst et 0 for lidt. Tak for din hjælp


Brugbart svar (2)

Svar #5
24. marts 2013 af PeterValberg

Det var så lidt :-)
Du kan da eventuelt medtage arealberegningen vha Herons formel i din opgave,
bare for at vise din lærer, at du kan komme frem til det rigtige resultat på flere måder.

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #6
24. marts 2013 af mathon

   med a som grundlinje

             

                                     T = (1/4) • √(a2 - (b-c)2) • √((b+c)2 - a2)
   som her giver

                                     T = (1/4) • a • √((2b)2 - a2)
 

                                 


Skriv et svar til: Finde arealet af en trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.