Fysik

Bestem afstanden til lynet.

24. marts 2013 af sejreje (Slettet) - Niveau: C-niveau

Under et tordenvejr høres et tordenbrag 12 sekunder efter at lynet ses.
Bestem afstanden til lynet.

Hvad gør jeg?


Brugbart svar (1)

Svar #1
24. marts 2013 af ChemistryIsKey

Du ved at lydens fart i luft er 343.2 m/s. Derfor kan du nu bruge formlen

     Δs = v · Δt = 343.2 m/s · 12 s = 4118.4 m = 4.12 km

:)


Brugbart svar (1)

Svar #2
24. marts 2013 af SuneChr

Benyt værdien for lydens hastighed λ m/s i atmosphærisk luft.

Afstanden er da  12·λ meter.

En tommelfingerregel siger, at der går 1 km pr. 3 sek.

 

 


Skriv et svar til: Bestem afstanden til lynet.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.