Matematik

variable

24. marts 2013 af OnceUponATime (Slettet)

Hej jeg har en opgave, hvor jeg skal indføre en variable, uden brug af hjælpemidler. Hvad gør jeg?

 

En vase fyldes op med vand, så den indeholder 1,5 L. Fra vasen fordamper der 0,2 L vand i løbet af en uge.
Indfør passende variable, og opstil en lineær model (funktion), der beskriver udviklingen i mængden af vand i vasen fra det tidspunkt, hvor den blev fyldt op.

 

Tak på forhånd!


Brugbart svar (1)

Svar #1
24. marts 2013 af ChemistryIsKey

Den lineære funktion har som bekendt forskriften

     f(x) = ax + b

I dit tilfælde 'omdøber' vi variablerne f(x) og x for overskuelighedens skyld (men du kunne sagtens bare have brugt disse). Vi skriver

     V(t) = at + b

hvor vi nu kalder voluminet af vand i vasen til et givent tidspunkt V(t) og dette tidspunkt for t. Vasen indeholder ved start 1.5 L og mister herefter 0.2 L pr. uge. Derfor må funktionsforskriften blive

     V(t) = -0.2t + 1.5

:)


Svar #2
24. marts 2013 af OnceUponATime (Slettet)

#1 Er det virkelig så let? Men hvordan opstiller jeg så en funktion, hvis ikke jeg må bruge hjælpemidler? Vil det så sige, at jeg skal gøre det med hånden?


Brugbart svar (1)

Svar #3
24. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Funktionen er allerede opstillet for dig i #2. Det er ren hovedregning, og der er ikke noget at bruge hjælpemidler til.


Svar #4
24. marts 2013 af OnceUponATime (Slettet)

#3 Vil det sige, at mit endelige svar ville være V(t) = -0.2t + 1.5 ?


Brugbart svar (1)

Svar #5
24. marts 2013 af ChemistryIsKey

Jep :)


Skriv et svar til: variable

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.