Kemi

Beregning af pH

24. marts 2013 af ITChem (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej!
Nogen der kan hjælpe mig med dette spørgsmål: 
 

b) Beregn pH i 0,15 M NaOH.

:)


Brugbart svar (2)

Svar #1
24. marts 2013 af ChemistryIsKey

NaOH er en stærk base, så al denne base antages omdannet til hydroxidioner (OH-). Derfor må

     [OH-] = c(NaOH) = 0.15 M

Du beregner nu pOH ved

     pOH = -log([OH-]) = -log(0.15) = 0.8239

og pH beregnes ved

     pH = 14 - pOH = 13.18

:)


Svar #2
24. marts 2013 af ITChem (Slettet)

Tusind tak igen :D
 


Skriv et svar til: Beregning af pH

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.