Fysik

beregning af resistans... jeg kan ikke få resultatet i bogen.

26. marts 2013 af Metteaugustin (Slettet) - Niveau: B-niveau

bogen skriver:

eksempel 11

vi vil beregne resistansen af en 6,5 m lang jerntråd med en radius på 0,25 mm.
R=ρ*I/A

=0,089 ohm*mm^2/m *   6,5m/pi*0,25^2 mm^2
= 0,51 ohm.

 

 

 

jeg har skrevet det rigtigt op, jeg har tjekket mange gange nu.

men når jeg udregner det i ti interactive får jeg:

 

0.089*( (ohm* mm^(2))/(m) )*( (6.5*m)/(( pi *(0.25)^(2)*(mm)^(2))) )= 2.94628ohm

mangler de at skrive noget for at få det resultat?

hvorfor kan jeg ikke få det samme som i eksemplet?


Brugbart svar (1)

Svar #1
26. marts 2013 af Lone110 (Slettet)

0.140*6.5m/0.125=7.28Ω lednings resistans


Svar #2
26. marts 2013 af Metteaugustin (Slettet)

mit problem er jo at jeg ikke kan få resultatet de viser i bogen til at virke, kan du ? mvh m


Brugbart svar (1)

Svar #3
26. marts 2013 af Lone110 (Slettet)

jeg kan prøve, men kan du skrive hvad det er bogen opgiver fordi jeg ikke helt forstår

=0,089 ohm*mm^2/m *   6,5m/pi*0,25^2 mm^2
= 0,51 ohm.

 


Brugbart svar (1)

Svar #4
26. marts 2013 af mathon

 

                        R = ρ L / A = (0,105·10-6 Ω·m) • (6,5 m) / (0,25 • π • (2,5·10-4 m)2) = 13,9 Ω

          
   dine tal
                         pi * 0,25^2 mm^2  skal være   π • (0,125 mm)2
                               diameter                                   radius
                               


Svar #5
26. marts 2013 af Metteaugustin (Slettet)

yes bogen skriver på side 180 at resistiviteten ved 0 grader C for jern er 0,0890 (hvilket er p)

bogen skriver så at vi gerne vil beregne resistansen af en 6,5 m lang jerntråd med en radius på 0,25 mm.

med formlen

R=p*I/A

 

R= resistans

p er rho resitiviten for jern

l er længden

A er tværsnitsarealet...

 

og udregningen er vist i bogen som jeg skrev det.

og det udregner de til 0,51 ohm... det er facit i bogen, men det kan jeg ikke fp.


Svar #6
26. marts 2013 af Metteaugustin (Slettet)

er bogen så forkert mathon? det er en officiel skolebog og jeg har dobbelttjekket tallene... men jeg får heller ikke selv resultatet?


Svar #7
26. marts 2013 af Metteaugustin (Slettet)

det er bare irriterende fordi de bruger det som eksempel på hvordan man udregner den slags opgaver


Brugbart svar (1)

Svar #8
26. marts 2013 af Lone110 (Slettet)

0,25 mm er diameteren

og når du skal have tværsnit skal du

0.25/2=0.125mm2 <-- tværsnit


Brugbart svar (3)

Svar #9
26. marts 2013 af mathon

jeg fik læst for sjusket


                                               R = ρ L / A = (0,105·10-6 Ω·m) • (6,5 m) / (π • (2,5·10-4 m)2) = 3,5 Ω
                                                                         opslag

korrektion for min læsning (læste diameter i stedet for radius)

af dine tal

                                               R = ρ L / A = (0.089 Ω·mm2/m) • (6,5 m) / (π • (0,25 mm)2) = 3,0 Ω

 

BEMÆRK:
                       du skal have parentes om
(π • (0,25 mm)2)       så du dividerer med det hele
                                                                                                  ellers dividerer du kun med π
                                                                                                  og ganger med (0,25 mm)2
 


Svar #10
26. marts 2013 af Metteaugustin (Slettet)

jeg forstår det ikke... lortebog.

i kan selv se hvis i havde bogen det er side 180 Orbit BA udgave 1 eksempel 11.

deres facit er 0,51 ohm


Svar #11
26. marts 2013 af Metteaugustin (Slettet)

men tak for jeres hjælp alligevel


Svar #12
26. marts 2013 af Metteaugustin (Slettet)

mit gæt er at de har taget resitiviten for wolfram ved en fejl:

( (0.0490*W`u)/(m) )*( (6.5*m)/((( pi *(0.25))^(2))) ) =.516333ohm


Skriv et svar til: beregning af resistans... jeg kan ikke få resultatet i bogen.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.