Kemi

pH/volumen beregning.

27. marts 2013 af nice12 (Slettet)

Hej 

Jeg sidder lige med to deleopgaver fra en eksamensæt , som jeg ikke helt ved hvordan de skal beregnes. Håber i vil hjælpe mig.  

Der ønskes fremstillet 1,00 L af en 0,020 M phosphorsyreopløsning. Koncentreret phosphorsyre har
en koncentration på 15 M.

a) Beregn det volumen koncentreret phosphorsyre, der skal afpipetteres til fremstilling af
phosphorsyreopløsningen.

Ved pH beregning kan det antages, at phosphorsyre opfører sig som en monohydron syre.
b) Beregn pH for den fremstillede phosphorsyreopløsning. 

 

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
27. marts 2013 af LLLLLLLLLLLLLLLL


Brugbart svar (2)

Svar #2
27. marts 2013 af mathon

a)
                          Vkonc • (15 M) = (1 L) • (0,020 M)

                          Vkonc = (0,020 / 15) • (1 L)


Brugbart svar (2)

Svar #3
27. marts 2013 af mathon

b)
         da pKs1 indikerer middelstærk syre


                                            -Ks1 + √(Ks12 + 4 • Ks1 • cs)
                            pH = - log( --------------------------------)                    Ks1 = 10-2,12      cs = 0,020 (M)
                                                                2


Brugbart svar (2)

Svar #4
27. marts 2013 af LLLLLLLLLLLLLLLL

  ... da det er en middelstærk syre


Svar #5
27. marts 2013 af nice12 (Slettet)

Mange tak for hjælpen! :) 


Skriv et svar til: pH/volumen beregning.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.