Kemi

mmol/L til mg/L osv...

29. marts 2013 af TineS94 (Slettet)

Hey.

Hvordan regner jeg fra mmol pr. L til mg pr. L?

Og mol pr. L til mg pr. L?

 

Her er et eksempel:

 

Opg. 3 Glucose i blodet


Normalt er koncentrationen af glucose i blodet på ca. 5,5 mmol pr. liter.
Beregn indholdet i:

A. Mg pr. Liter.


Brugbart svar (2)

Svar #1
29. marts 2013 af ChemistryIsKey

     5.5 mmol / L = 0.0055 mol / L

Den molare masse for glucose er M = 180.156 g / mol. Derfor

     0.0055 mol / L · 180.156 g / mol = 0.99 g / L = 990 mg / L

:)


Skriv et svar til: mmol/L til mg/L osv...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.