Matematik

Find egenvektoren og den tilhørende egenværdi?

29. marts 2013 af Raaydk (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hejsa, har fået angivet en 3x3 matrice, hvor jeg skal vise at vektoren v, er en egenvektor for matricen som kaldes A, og angive den tilhørende egenværdi.?

 

Hvordan skal jeg gribe denne situation an?, 

Skal jeg først finde determinaten?, altså (A-labda*E)???

 

 

på forhånd tak.


Brugbart svar (1)

Svar #1
29. marts 2013 af wut123 (Slettet)

Vis at der findes et tal λ så Av = λv. 

Hvis der gør det, er v en egenvektor for A hørende til egenværdien λ.

Egenværdien kan bestemmes ved at løse ligningen det(A-λE) = 0.


Svar #2
29. marts 2013 af Raaydk (Slettet)

Oki.. har ganget matricen A med vektoren v, og fået et tal.. nærmere bestemt til 28, 42, -14

Vektor v = 2, 3, -1

 

Er det så bevist på nogen måde???

 

Hvis jeg dividere med 14, får jeg igen vektor v jo.. er egenværdien så 14?


Brugbart svar (1)

Svar #3
29. marts 2013 af wut123 (Slettet)

Ja, det er korrekt.


Skriv et svar til: Find egenvektoren og den tilhørende egenværdi?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.