Matematik

Hvor hurtigt kørte bilen?

29. marts 2013 af Jrasbr82 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Den strækning en bil kan tilbagelægge på 1 L benzin ved hastigheden v km/t er givet ved:

f(v)=750v/v^2+2500

På en time kørte bilen med en konstant hastighed og brugte 7 L benzin. Hvor hurtigt kørte den?


Brugbart svar (2)

Svar #1
29. marts 2013 af peter lind

v *t = 7*f(v)    t er tiden den kører


Svar #2
29. marts 2013 af Jrasbr82 (Slettet)

hmm kunne alligevel ikke få den til at passe..

gider du stille den lidt mere op for mig?


Brugbart svar (1)

Svar #3
29. marts 2013 af hbhans (Slettet)

Jeg gætter på at det er fordi f(v) skal være: f(v) = 750v/(v2 + 2500) og ikke f(v) = 750/v + 2500, som du skriver.


Svar #4
29. marts 2013 af Jrasbr82 (Slettet)

Det var det jeg skrev.. bare uden parentes


Brugbart svar (2)

Svar #5
29. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Løs så ligningen i #1:

v·1t = 7·750v/(v2+2500)


Brugbart svar (1)

Svar #6
29. marts 2013 af mette48 (Slettet)

Det havde været rart med nogle enhedder. Tiden er 1 time, med er enhederne timer og km/t eller er det sekunder og m/s ? 


Brugbart svar (1)

Svar #7
29. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

#6

Det er oplyst, at hastigheden v indsættes i km/t , og man går ud fra at strækningen er målt i km.


Skriv et svar til: Hvor hurtigt kørte bilen?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.