Fysik

Energi efter fotonudsendelsen

30. marts 2013 af sejreje (Slettet) - Niveau: C-niveau

Et atom udsender en foton, hvis frekvens er 9,66 · 1014 Hz. Dette sker
ved en elektronovergang, hvor atomet skifter fra en tilstand med høj energi til en tilstand med lavere energi. Atomets energi inden fotonudsendelsen er –2,40 eV.

Beregn atomets energi efter fotonudsendelsen.

er gået i stå her :(


Brugbart svar (2)

Svar #1
30. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

Omregn frekvensen f til energi ved formlen E = h·f . Omregn frekvensen til eV og træk denne energi fra atomets energi inden fotonudsendelsen.


Brugbart svar (2)

Svar #2
30. marts 2013 af mathon

 

                        h = 4,13567·10-15 eV·s


Svar #3
30. marts 2013 af sejreje (Slettet)

jeg forstår det ikke helt. :(


Brugbart svar (1)

Svar #4
30. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

#3

Hvad er det, du ikke forstår i forklaringerne ovenfor?


Brugbart svar (2)

Svar #5
30. marts 2013 af mathon

 

                                 ΔE = h • f = (4,13567·10-15 eV·s) • (9,66·1014 s-1) = 4,00 eV

atomets energi efter fotonudsendelsen

                                E = (-2,40 eV) - (4,00 eV) = -6,4 eV

 


Svar #6
30. marts 2013 af sejreje (Slettet)

#2  h = 4,13567·10-15 eV·s     hvor har du det fra? 


Brugbart svar (1)

Svar #7
30. marts 2013 af mathon

 

                            1 J = 6,24151·1018 eV

                             h = 6,62608·10-34 J·s = (6,62608·10-34 J) • (6,24151·1018 eV/J)·s)  =  4,13567·10-15 eV·s                       


Svar #8
30. marts 2013 af sejreje (Slettet)

1000 tak :)


Skriv et svar til: Energi efter fotonudsendelsen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.