Matematik

vin og spiritus i gennemsnit vokset

30. marts 2013 af thansendk (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej..

sidder lige fast med sidste del af denne opgave .. håber nogen kan hjælpe mig.. :)

 

b) Hvor mange procent er forbruget af vin og spiritus i gennemsnit vokset om året i periode 2000-2006

 

Årstal:                                                      2000      2003     2006

Forbrug af vin og spiritus (mia.kr.)       7,3        8,32        9,4

Indextal.                                                    100       114       128,77 


Svar #1
30. marts 2013 af thansendk (Slettet)

(128,77/100) - 1 * 100 = 28,77 % er det rigtigt?


Brugbart svar (2)

Svar #2
30. marts 2013 af Lone110 (Slettet)

ja det er det :)


Svar #3
30. marts 2013 af thansendk (Slettet)

fedt.. tak.. :)

 


Brugbart svar (1)

Svar #4
30. marts 2013 af Krabasken (Slettet)

9,4/7,3 = 1,28767
 

(1,28762 - 1) * 100 = 28,762
 

28,762 / 6 = 4,79
 

 


Brugbart svar (1)

Svar #5
30. marts 2013 af Krabasken (Slettet)

Men da der nok menes, hvormeget forbruget er steget pr år, kan det være
 

6√(1,28762) = 1,043
 

Som svarer til
 

4,3%


Skriv et svar til: vin og spiritus i gennemsnit vokset

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.