Matematik

kan i få det til at give det resultat?

30. marts 2013 af juliemusen4 (Slettet)

Hejsa.

Jeg kan ikke helt få den udregning til at give det resultat som står på vedhæftet. (4.9)
Hvis en der har tid i 2 min, kunne det være vildt godt hvis en gad regne den efter på lommeregneren.

Jeg taster det ind i maple, men får alt muligt andet end det.

Kh Julie


Brugbart svar (1)

Svar #1
30. marts 2013 af Krabasken (Slettet)

Det skulle gerne blive 0,4936....


Svar #2
30. marts 2013 af juliemusen4 (Slettet)

ok tak. Det jeg ikke forstår det er hver gang jeg tager kvadratroden i maple på noget, så får jeg bare kvadratroden igen. Jeg har lige taget et screenshot af det.

Hvordan kommer jeg udenom det?

Kh Julie


Svar #3
30. marts 2013 af juliemusen4 (Slettet)

ja ok mange tak for det. Jeg fandt ud af at man kan højreklikke på resultatet -> approxiamte -> vælg 5. Men bare mærkeligt man skal gøre det hver gang ? :-(


Brugbart svar (1)

Svar #4
30. marts 2013 af LLLLLLLLLLLLLLLL

man vænner sig til det :)


Svar #5
30. marts 2013 af juliemusen4 (Slettet)

undskyld jeg lige forstyrrer igen. Men jeg får også 0,4936, men hvorfor skal det ganges med 100, når resultatet jr #1 er 4.936?

:-/


Svar #6
30. marts 2013 af juliemusen4 (Slettet)

med 10 mener jeg iøvrigt :-/


Svar #7
30. marts 2013 af juliemusen4 (Slettet)

her er det lidt mere i kontekst


Svar #8
30. marts 2013 af juliemusen4 (Slettet)

Ved ikke hvad et er. Når jeg regner det på lommeregner går det fint, men maple får jeg 0.9 først. Men jeg gør det bare på lommeregneren fremover.


Brugbart svar (1)

Svar #9
31. marts 2013 af nielsenHTX

en general kommentar til maple;

maple regner i udgangspunktet symbolsk. altså løsningen til x2=2 er x=±√2 

der er flere måder at få maple til at regne numerisk

evalf()  regner numerisk. (så er du fri for at højre klikke osv.)

men hvis du skriver hvert led som decimaltal regner maple også numerisk. altså hvis #0 skrives som

1835.8/(sqrt(1384008.622)*sqrt(10.))  

bemærk . efter 10 

maple ser alle factore er decimaltal og giver svaret som decimaltal.

det symbolsk svar maple giver til 1835.8/(sqrt(1384008.622)*sqrt(10)) er noget ligegyldigt her men ellers kan du skrive

1835.8/(sqrt(1384008.622)*sqrt(10));evalf(%) så får du både det symbolske og det numeriske svar.

en lille fortsættelsetil ligningen ovenover så giver x2=2. x=±1.414 i maple.

 

 


Svar #10
31. marts 2013 af juliemusen4 (Slettet)

ah ha ok . Mange mange tak for det :-) Bliver lidt belastende i længden med at højreklikke :-/

Kh Julie


Skriv et svar til: kan i få det til at give det resultat?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.