Matematik

Reducer og uligheder

02. april 2013 af lunapedersenn (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej igen :b

Nu har jeg brug for hjælp til noget reducer og uligheder.. De lyder som følgene:

(a + 2b) + (a + 2b) =

14a + (4a - 4)=

-6x - 23 > -71=

2 (3x - 2) < 8=

 


Brugbart svar (2)

Svar #1
02. april 2013 af ChemistryIsKey

1)

     (a + 2b) + (a + 2b)

     a + 2b + a + 2b

     2a + 4b

2)

     14a + (4a - 4)

     14a + 4a - 4

     18a - 4

3)

     -6x - 23 > -71

     -6x > -48

     x < -8          (Vend ulighedstegnet fordi du dividerer med et negativt tal; -6)

4)

     2 · (3x - 2) < 8

     6x - 4 < 8

     6x < 12

     x < 2

:)


Svar #2
02. april 2013 af lunapedersenn (Slettet)

Tuuuusind tak!! :)


Brugbart svar (1)

Svar #3
02. april 2013 af Andersen11 (Slettet)

#1

Svaret i 3) er forkert . Man får 6x < 48 , når man ganger uligheden med -1.

Prøv i første omgang at give vink til opgaverne, så trådstarter selv kan komme videre, i stedet for at levere den færdige løsning til alle opgaverne. Det er du blevet opfordret til at gøre mange gange nu.


Brugbart svar (1)

Svar #4
02. april 2013 af ChemistryIsKey

#3

Hvorfor er det man ikke kan hjælpe folk uden at skulle blive hakket ned hver gang? Det er muligt du ikke synes om den metode, men den kan vise sig at hjælpe folk til en bedre selvforståelse.

Yderligere forstår jeg på ingen måde, hvorfor det kun er mig du er utilfreds med. Mathon er en kæmpe hjælper herinder og han hjælper folk på samme vis som mig, men så vidt jeg kan se har du vist ikke skrevet en eneste gang til om din utilfredshed?


Brugbart svar (1)

Svar #5
02. april 2013 af 123434 (Slettet)

x<8

 


Skriv et svar til: Reducer og uligheder

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.