Fysik

Beregn solens fart

02. april 2013 af SaraLin (Slettet) - Niveau: C-niveau

Solens afstand til Mælkevejens centrum er 27.000 ly, og den bevæger sig i en cirkel-bane om centret med en omløbstid på 225 millioner år (1 galaktisk år).


Beregn Solens fart (i km/s) rundt om Mælkevejen.


Brugbart svar (2)

Svar #1
02. april 2013 af peter lind

v = omkreds/omløbstid = 2πr/T


Brugbart svar (1)

Svar #2
03. april 2013 af NikolajFys2 (Slettet)

Farten vil da være

(2*pi*2.55434267*10^17 km)/7.10030834*10^15 s=226 km/s


Skriv et svar til: Beregn solens fart

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.