Fysik

Retlineiet bevægelse

09. oktober 2005 af Quewer (Slettet)
Nogen der lige gider hjælpe med den her?

En cykel bremses op fra 36 km/h til 21 km/h over en strækning på 10 m.

a) Bestem accelerationen.

b) Vil jeg prøve at lave selv, hvis i lige hjælper mig med a'eren.

Brugbart svar (0)

Svar #1
09. oktober 2005 af fixer (Slettet)

a) Bevægelsesligningerne for en en-dimensional bevægelse med konstant acceleration er

v(t) = v0 + at

s(t) = s0 + v0t + ½at^2

hvor a er accelerationen, s0 og v0 begyndelsesværdier for strækning og hastighede til tiden t=0.

Heraf fås

v0^2 - v(t)^2 = 2a(s(t)-s0)

Til tiden t=0 haves v0=10 m/s, s0=0. Til et andet (ligegyldigt) senere tidspunkt t1 haves v(t1) = 21/3.6 m/s og s(t1)=10m. Indsæt og beregn.

Svar #2
09. oktober 2005 af Quewer (Slettet)

Kan ikke helt forstå dine tegn.

Kan du ikke skrive forskrifterne ind i bevægelsesligningen; s=½at^2+v0t+s0?

Det er kun hvordan jeg skriver den ind jeg er i tvivl om:D

Brugbart svar (0)

Svar #3
09. oktober 2005 af fixer (Slettet)

Jeg forstår ikke hvad der menes med forskrifterne ?

Svar #4
09. oktober 2005 af Quewer (Slettet)

Altså indsætte de kendte værdier.

Brugbart svar (0)

Svar #5
09. oktober 2005 af fixer (Slettet)

Det skal du jo gøre. Du kender vel formlen fra #1

v^2 - v0^2 = 2as

hvor s er den strækning (10m) et legeme bevæger sig ved konstant acceleration (a) fra hstigheden v0 (10 m/s) til v (21 km/h) ?

Svar #6
09. oktober 2005 af Quewer (Slettet)

10=½at^2+21t er det rigtigt?

Brugbart svar (0)

Svar #7
09. oktober 2005 af fixer (Slettet)

Nej. Du kan ikke uden videre indsætte længder i enheden meter og hastigheder i km/t. Omregn hastighederne til m/s.

Svar #8
09. oktober 2005 af Quewer (Slettet)

Nårh ja glemte SI-enhederne.

10=½at^2+75,6t Nu den rigtig, ikke?

Brugbart svar (0)

Svar #9
09. oktober 2005 af fixer (Slettet)

Nej.

1 km/t = 1000m/3600s = 1/3.6 m/s.

Altså er

21 km/t = 21/3.6 m/s hvilket jeg skrev i mit allerførste indlæg.

Svar #10
09. oktober 2005 af Quewer (Slettet)

Sorry!

10=½at^2+5,83t

Svar #11
09. oktober 2005 af Quewer (Slettet)

Hjælp!

Er det her rigtigt? 10=½at^2+5,83t

Skriv et svar til: Retlineiet bevægelse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.