Matematik

en eksponentiel model

07. april 2013 af Aaby17 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg har fået de her spørgsmål. Og kan ikke lige regne det ud. :(

 

I perioden 1960-2005 kunne Bolivias befolkningstal med god tilnærmelse beskrives ved
modellen
y = 3,40*1,0225x ,
hvor y er befolkningstallet, målt i millioner, og x er antal år efter 1960.
a) Hvad fortæller tallene 3,40 og 1,0225 om Bolivias befolkningstal i perioden?
b) Bestem fordoblingstiden for Bolivias befolkningstal ifølge modellen.


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. april 2013 af PeterValberg

Videolink [ LINK ]

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #2
07. april 2013 af 123434 (Slettet)

a) 1,0225 siger at befolkningen stiger med 2,25% om året. 3,4 er befolkningstallet for år 0

2) T2=log(2)/log(3,40)


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. april 2013 af talamascana (Slettet)

#2


 

2) T2=log(2)/log(3,40)"

Det er jo noget værre vås du skriver....

 

Sådan her skal opgave b) udregnes...

T2=log(2)/log(1,0225)

T2=31,15

Dermed er fordoblingstiden for befolkningstallet i Bolivia med udgangspunkt fra 1960. 31 år,

 

 


Skriv et svar til: en eksponentiel model

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.