Matematik

Hjælp til ligninger...

07. april 2013 af Matildeberg (Slettet) - Niveau: C-niveau
Hej alle, der er lige tre ligninger her. Som jeg bare ikke forstår.

0=3*(x+7)

30=pi*r2

24/x=6/5


Håber virkelig nogen vil hjælpe mig:)


Svar #1
07. april 2013 af Matildeberg (Slettet)

Det står lidt oveni hinanden ..
Håber i forstår dette;
1). 0=3*(x+7) -
2) 30=pi*r2.
3) 24/x=6/5

Brugbart svar (1)

Svar #2
07. april 2013 af peter lind

Første ligning: gang ind i parentesen

Anden ligning: divider ligningen med π

3 ligningg   gang ligningen med 5x/6

Om det du kan gøre i forbindelse med løsning af ligninger se http://ga.randers-hf-vuc.dk/matlex/ligninger.html


Brugbart svar (1)

Svar #3
07. april 2013 af lglgmama (Slettet)

1)

0 = 3*(x+7)

0 = 3x + 27

3x = 27 - 0

3x = 27

x = 27 / 3 --> x= 3

Ved ikk helt om hvordan man regner 2 ud 

3) 

24 / x = 6/5

x = 6/5 * 24

x = 28,8


Svar #4
07. april 2013 af Matildeberg (Slettet)

Tusind tak. Forstår der lidt mere nu.

Hvad med denne 1/x-5=3

Brugbart svar (1)

Svar #5
07. april 2013 af lglgmama (Slettet)

1/x-5 = 3

1 / x = 3 + 5

1 / x = 8

x = 8 * 1

x = 8


Brugbart svar (1)

Svar #6
07. april 2013 af peter lind

1/x  =8. Hvis du erstatter x med 8 på venstre side i denne  ligning får du  1/8= 8 !

Gang ligningen med x og divider den med 8


Skriv et svar til: Hjælp til ligninger...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.