Matematik

Omregning mellem sfæriske og kartesiske koordinater

07. april 2013 af Rins (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har fået den opgave, at bevise følgende omregningsformler for figuren af Jorden på vedlagte billede:

x=r*cos(θ)*cos(φ)

y=r*cos(θ)*sin(φ)

z=r*sin(θ)

Den nederste er ikke så problematisk, da z er afbilledet på figuren, men de to andrer studser jeg lidt over.

Vedhæftet fil: Jordkuglen.jpg

Brugbart svar (2)

Svar #1
07. april 2013 af peter lind

OQ = rcos(θ) Projekterer du det ind på x og y aksen får du henholdsvis x= r*cos(θ)cos(φ) , y = r*cos(θ)sin(φ)


Skriv et svar til: Omregning mellem sfæriske og kartesiske koordinater

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.