Matematik

Areal af en trekant

07. april 2013 af cillebaek (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej 
 

Jeg sidder og er i gang med en matematikopgave og er godt forvirret nu???

Jeg har en firkant som er delt op i to trekanter 

I den første trekant er målene 

A=49,4

B=90
C=40,6
a=?
b=462,76 m
c=300 m

I den anden trekant er målene 
A=?
C=?
D=81,53 
a=260 m
c=423 m
d=462,76 m

Jeg skal så finde ud af hvilken en af de to trekanter der har det største areal 
 

Hvordan gøre jeg lige det? 
- Jeg ved godt at man i en trekant finder arealet af trekanten ved 1/2*h*g

Håber der er nogle der kan hjælpe mig? :) 


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. april 2013 af Budsmoke

I den første skal bruge pythagoras og i den anden sinusrelationer :)


Svar #2
08. april 2013 af cillebaek (Slettet)

Jamen finder jeg ikke bare vinklerne der i trekanten hvis jeg bruger sinusrelationen??


Brugbart svar (1)

Svar #3
08. april 2013 af mathon

 

      I den anden trekant

                                               T = (1/2) • 423 • 260 • sin(81,53º)       


Svar #4
08. april 2013 af cillebaek (Slettet)

Nårh okay nu forstår jeg. 

Mange tak :) 


Skriv et svar til: Areal af en trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.