Matematik

Hvad betyder f'(x), f''(x) f(x), f(k), f(x0), y(x0), y(x), y'(x), y''(x)....

09. april 2013 af JanieJones (Slettet) - Niveau: A-niveau
Hej kloge hoveder... Kan nogen forklare mig med ord (dansk! Ikke mat sprog) eller med en tegning, hvad sammenhængen er mellem f(x), f'(x), f''(x), f(k), f(x0), y(x), y'(x), y''(x), y(x0), y(k)
Jeg aner ikke hvad det egentlig betyder! bortset fra at f'(x) er den differentierede udgave af f(x),

Svar #1
09. april 2013 af JanieJones (Slettet)

Hov der sku vist stå y0, x0, f'(x0), f'(y0) og f(y0)

Brugbart svar (0)

Svar #2
09. april 2013 af Andersen11 (Slettet)

Du har tidligere stille spørgsmål om opgaver i differentialregning og integralregning, så vi må da gå ud fra, at du har forstået, hvad der menes med differentialkvotienten af en funktion.

Differentialkvotienten f '(x) af en funktion f(x) angiver hældningskoefficienten for tangenten til grafen for funktionen f(x) i punktet (x , f(x)).

Den 2. afledede f ''(x) er differentialkvotienten af den afledede funktion f '(x).

x0 og y0 er specielle navne for udvalgte x- og y-værdier. De benyttes ofte om størrelser, der betragtes som faste, i modsætning til de variable x og y.


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. april 2013 af sashii

f(x) er en ganske normal funktion (det kan være alle funktioner - lineær, potens, eksponentiel osv), såsom f(x) = 2x + 3

f'(x) er f(x) differentieret (hvilket mærket (') fortæller). Denne funktion beskriver f(x) --> som f'(x) = 2 (fra eksemplet foroven)

f''(x) er f'(x) differentieret og dermed f(x) differentieret to gange. Denner beskriver derfor f'(x)

Er ret sikker på at y(x), y'(x) og y''(x) blot er det samme som ovenstående. 

 

x0 og y0 er blot nogle værdier, som 2, 5, 7 osv.. Hvis der for eksempel står f(2), sættes to ind på x's plads i funktionen --> f(x) = 2*2 + 3 = 7.

 

Jeg er ikke selv faldet over f(k), men et skud i tågen er at k er en konstant (altså blot et tal)

 


Skriv et svar til: Hvad betyder f'(x), f''(x) f(x), f(k), f(x0), y(x0), y(x), y'(x), y''(x)....

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.