Kemi

Kemi på c niveau

10. april 2013 af raaambo (Slettet)

Jeg har disse 2 opgaver for som jeg mener at virkelig svære for mit eget vedkommende, så jeg håber at der er nogen som sidder og kan hjælpe mig ;) det er de to sidste opgaver.

 Opgave 4-5 som jeg har svært ved

Opgaven er vedhæftet, tak på forhånd! ;)

Vedhæftet fil: 1xBT_aflevering 2 (3).pdf

Brugbart svar (0)

Svar #1
10. april 2013 af LLLLLLLLLLLLLLLL

Opgave 4:
   Et C kan danne 4 bindinger..
                                        H               H    H
                                         |                |       |
      Eksempelvis        H  - C - H.        C = C
                                         |                |       |  
                                        H              H      H
                                    Methan         Ethen

Opgave 5:

   Z-E-isomeri  

   R1   R3
    |       |
   C = C
    |      |
   R2  R4

Hvert carbonatom er bundet til to substituenter. Substituenten med højest atomnummer → højst prioriteret

Har R1 og R3 højest prioritering → (Z)-form (zusammen)
Har R1 og R4 højest prioritering → (E)-form (entgegen)


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. april 2013 af LLLLLLLLLLLLLLLL

Opgave 5:
... her er de tre isomere for hexa-2,4-dien er (så kan du selv angive, om der er (Z)- eller (E)-form) ..



     |     |      |     |      |     |                 |     |     |      |           |               |     |            |            |
-   C - C = C - C = C - C -          -  C - C = C - C = C - C -        -  C - C = C - C = C - C -
     |                              |                 |                        |     |               |            |           |     |

 

forestil dig et H ud fra hver streg :)


Svar #3
11. april 2013 af raaambo (Slettet)

der kan vlære 37 her så?? ;)


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. april 2013 af LLLLLLLLLLLLLLLL

Hvad?


Svar #5
11. april 2013 af raaambo (Slettet)

Ligemeget hehe, men lige til opgave 4b, den siger jeg skal navngive  de to forbindelser??


Svar #6
11. april 2013 af raaambo (Slettet)

Hvordan kan jeg finde frem til om det er (Z) eller (E) form?


Skriv et svar til: Kemi på c niveau

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.