Kemi

Syre og base

10. april 2013 af LineHansen11 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, var lige igang med at regne en opgave i kemi, og der er noget jeg ikke kan finde ud af. 

spørgsmålet hedder:

Beregn pH-værdien når koncentrationen af hydroxidioner, [OH-], er:

a) 0,058 mol/L
b) 0,000087 mol/L
c) 4,8·10-12 mol/L

Hvad skal man gøre, når der er [OH-]?? For jeg ved nemlig godt hvordan man regner [H3O+]..

Taak (:


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. april 2013 af LLLLLLLLLLLLLLLL

                                             pOH = -log([OH- ])
                                             [OH- ] = 10-pOH

Ved   25oC                            pH + pOH = pKv = 14
                                             pH  = 14 - pOH


Svar #2
11. april 2013 af LineHansen11 (Slettet)

#1Taak :)

Ved du så hvordan laver en opgave om titrering af syre og baser. Nu har jeg ikke en opgave, men vi skal have en test hvor sådan en opgave kommer. Altså tegn en kurve af syre **** og basen ****. Hvordan vil man gøre det?

                                             pOH = -log([OH- ])
                                             [OH- ] = 10-pOH

Ved   25oC                            pH + pOH = pKv = 14
                                             pH  = 14 - pOH


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. april 2013 af LLLLLLLLLLLLLLLL

det kommer an på så meget.. du skal være mere specifik :)


Skriv et svar til: Syre og base

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.