Matematik
integral / afstand
Jeg har set en tidligere opgave herinde, men jeg er stadig ik helt med på denne del af opgaven:
v(x)= 12,42-0,0944x-12,42*0,4937^x
hvor v(x) er farten (målt i meter pr. sekund), og x er tiden (målt i sekunder) siden løbets start.
Den strækning s (målt i meter), som Ben Johnson løb i de første t sekunder, kan beregnesved formlen:
s = ∫ (t øvre grænse) (0 nedre grænse) v(x) dx
Hvor langt løb han de første 2,00 sekunder?
Hvor langt løb han de næste 2,00 sekunder?
F(x) = (12,42 – 0,0944x*12,42*0,4937x )dx
F(x) = (12,42x – (0,0944 * (1/2)x2) * 12,42x * 0,4937x/ln0,4937)
Passer det ik hertil?
Ved brug af cas:
17,5964*(0,4937)x-0,0472x2 + 12,42x hmm ??
Svar #1
11. april 2013 af ChemistryIsKey
Den første strækning (de første to sekunder) må være
S1 = 0∫2 (v(x)) dx
og den næste strækning må være
S2 = 2∫4 (v(x)) dx
Definér først funktionen på CAS
v(x) := 12.42 - 0.0944x - 12.42 · 0.4937x
og skriv derefter integralerne ind, så burde du få resultaterne :)
Skriv et svar til: integral / afstand
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
