Fysik

hjælp til mekanik 2..

11. april 2013 af GymnasieEleven (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har fået en opgave:

 

Bestem den værdi for a (alfa) , der giver den største x^max.

 

 

Mere får jeg ikk at vide.. 

 

Har i nogen ide om hvordan man griber ddenne opgave an? 

 

Tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. april 2013 af Jerslev (Slettet)

#0: Skråt kast går jeg ud fra? Du skal bruge differentialregning.


Svar #2
11. april 2013 af GymnasieEleven (Slettet)

Ja det må det næsten være..

Skal jeg differentiere ligningen for skrå kast? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. april 2013 af Jerslev (Slettet)

#2: Du har vel en formel for x_max i det skrå kast?


Svar #4
11. april 2013 af GymnasieEleven (Slettet)

#3 x_max=(v_0^2*sin(2*α))/g er formlen vist

'

Skal den diffenretieres? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. april 2013 af Jerslev (Slettet)

#4: Ja, men hvorfor skal den det?


Svar #6
12. april 2013 af GymnasieEleven (Slettet)

Det er det jeg ikk ved? 

jeg er lidt tabt på den opgave.. Længe siden jeg har haft differetieret noget,, 


Brugbart svar (0)

Svar #7
12. april 2013 af SuneChr

Kan denne her redde dig ud af situationen?


Svar #8
12. april 2013 af GymnasieEleven (Slettet)

#7 Det er en vildt god forklaring, men jeg kender ingen værdier, så jeg ved ikke helt hvordan jeg skal løse den.. Skal jeg selv finde på nogen værdier? 


Brugbart svar (0)

Svar #9
12. april 2013 af Andersen11 (Slettet)

#8

Du har et udtryk i #4, der viser, at xmax er en funktion af α . Man finder ekstremumssteder for en sådan funktion ved at differentiere den og løse ligningen

xmax'(α) = 0 .

Eventuelt kan man udnytte sin viden om sinusfunktionen, om hvor den har minimum og maksimum.


Svar #10
12. april 2013 af GymnasieEleven (Slettet)

Men jeg kender stadig ikk nogen værdier.. Jeg er virkelig ikk med :/


Brugbart svar (0)

Svar #11
12. april 2013 af Andersen11 (Slettet)

#10

Det drejer sig om at undersøge, for hvilken værdi af α at funktionen sin(2α) har sin største værdi.

xmax(α) = (v02/g)·sin(2α)


Svar #12
12. april 2013 af GymnasieEleven (Slettet)

#11

V02 er det ikke fart? for den kender vi ikke,, 

Og skal jeg bare prøve mig frem med forskeliige værder? 

 


Brugbart svar (0)

Svar #13
12. april 2013 af Andersen11 (Slettet)

#12

Du skal betragte v0 som en konstant og vinklen α som den variable. Bestem så den vinkel α, der giver den største værdi for xmax for en given værdi af hastigheden v0 . Værdien af v0 er uden betydning for opgavens besvarelse.


Svar #14
12. april 2013 af GymnasieEleven (Slettet)

Tusind tak for hjælpen, men jeg er stadig ikke rigtig med.. 

Jeg ser om jeg kan en til at forklare det i morgen i skolen. 


Brugbart svar (0)

Svar #15
12. april 2013 af Andersen11 (Slettet)

#14

For en given kanon eller kastemaskine kan man betragte v0 som en konstant, der er karakteristisk for kanonen eller maskinen. Hvis man indstiller kanonen med en startvinkel α , vil skudlængden som funktion af vinklen α under de givne forudsætninger være

xmax(α) = (v02/g)·sin(2α) = k·sin(2α) ,

og man skal undersøge hvilken vinkel α , der giver den største værdi for xmax for den givne kanon. Da sinusfunktionen kan antage alle værdier mellem -1 og 1, får man den største værdi for xmax ved den vinkel , for hvilken

sin(2α) = 1 .

Prøv at løse denne ligning i α .


Skriv et svar til: hjælp til mekanik 2..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.