Kemi

Hvad er forskellen på en oxogruppe og en carbonylgruppe

13. april 2013 af Metteaugustin (Slettet) - Niveau: B-niveau

hvis nogle kan skrive de grundlæggende forskelle eller på en anden måde da  jeg har svært ved at se forskellen. på forhånd tak.


Svar #1
13. april 2013 af Metteaugustin (Slettet)

og evt. en carboxylgruppe.


Brugbart svar (1)

Svar #2
13. april 2013 af ChemistryIsKey

Ved oxogrupper fokuseres udelukkende på, hvor dobbeltbindingen er placeret (en yderstillet carbon = et aldehyd og mellem to carbon = en keton).

Ved carbonylgrupper fokuseres på dobbeltbindingen mellem et carbonatom og et oxygenatom, og her er det altså mere generelt, når man snakker om carbonylgrupper.

En carboxylgruppe er et endestillet carbon, der er dobbeltbundet til et oxygenatom og enkeltbundet til en OH-gruppe.

Håber det letter forståelsen lidt :)


Svar #3
13. april 2013 af Metteaugustin (Slettet)

hmm ikke helt, jeg tror næsten jeg forstår hvad du mener med 1. oxogrupper og 3 carboxylgrupper (jeg kan godt se en forskel der)... men jeg kan overhovedet ikke se hvad der gør 2.carbonylgrupper specielle, hvorfor overhovedet kalde dem carbonylgruppe? jeg kan ikke se nogen forskel der altså hvorfor den ikke bare kunne indlemmes under et af de andre to navne oxo og carbox.


Brugbart svar (1)

Svar #4
13. april 2013 af ChemistryIsKey

Carbonylgrupper er et C dobbeltbundet til et O. Man kigger overhovedet ikke på hvor denne gruppe sidder eller hvad der eventuelt er bundet til. Man kigger kun på den enhed, der udgøres af C=O og denne har man døbt carbonylgruppen :)


Svar #5
13. april 2013 af Metteaugustin (Slettet)

allright nu forstår jeg mange tak!

 


Skriv et svar til: Hvad er forskellen på en oxogruppe og en carbonylgruppe

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.