Matematik

Beregn, hvor mange liter vand der hældes i dunken

13. april 2013 af katrinemalik (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hvordan beregner man hvor mange liter vand der hældes i dunken, når radius er 4 cm og højden er 18 cm. 1 liter = 1 dm³


Brugbart svar (3)

Svar #1
13. april 2013 af c_aastrup

Hvis dunken er en cylinder er rumfanget V = h·π·r2

Når det er liter du vil have som output er det nemmest at regne det til dm, altså

r = 0,4 dm

h = 1,8 dm


Brugbart svar (2)

Svar #2
13. april 2013 af lvr34 (Slettet)

Er det opgavebeskrivselen, præcist som den foreligger?


Skriv et svar til: Beregn, hvor mange liter vand der hældes i dunken

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.